Afak nedir örnek cümle?
Afak kelimesinin gerçek anlamı “ufuklar” olsa da, bu kelimenin milli marşın bir kıtasında geçtiği bilinmektedir. Afak kelimesinin bir cümlede kullanımı şöyledir; Batı ufkunun çelik zırhlı duvarlarla çevrili olması gemilere dair fikir verir. Kafanızda her zaman o güzel ve ulaşılmaz kız vardır.
Âfâka ne demek?
Ufuklar. Dünya ile gökyüzünün birleştiği uzak daire.
Afak açılımı nedir?
Afak kelimesinin Arapça ufuk kelimesinden geldiği ve dünyanın kenarları anlamına geldiği söylenmektedir.
Afaki düşünce ne demek?
Teoloji ve felsefede Tanrı’nın varlığının ispatı anlamındaki kavram.
Ne ne örnek cümle?
Ortak yüklem ve özneleri olan cümleleri birbirine bağlar: Yediğimden, içtiğimden hiçbir şey anlamıyorum. Ne Ayşe, ne Mehmet, ne de Ali doğum günü partime gelmedi. 2. Farklı yüklem ve özneleri olan cümleleri birbirine bağlar: Ne ben gittim, ne de o geldi.
Afaki ne demek tip terimi?
Afaki: Gözde lensin olmadığı durum. Bu durum doğuştan olabilir veya ameliyattan sonra ortaya çıkabilir. Bu durum, gerekirse göze yapay lens yerleştirilerek düzeltilebilir.
Afaki kime denir?
Safa. Cumhuriyet döneminde Osmanlıca sözcüklere yanıt olarak önerilen sözcüklerden biri öznel, diğeri nesneldi. Çoğunlukla felsefi terimler olarak kullanılan bu iki sözcüğün öznel için eski karşılığı ‘enfusi’ ve ‘nesnel’ için eski karşılığı aphaki’dir.
Afaki bir durum ne demek?
Ciddi ve belirli bir konuyla ilgili olmayan, rastgele, spontane (sohbet, söz…): Kısa, gayriresmî bir sohbetten sonra ayağa kalktık (Ahmet Râsim).
Afak TDK ne demek?
– Ciddi olmayan, belirli bir konuya odaklanmayan, önemsiz, küçümseyici bir insan olarak karşımıza çıkıyor. Hem “afak” hem de “afaki” kelimeleri bu anlamda değerlendirilebilir.
Afaki yerine ne kullanılır?
Buradaki “afak” kelimesi “ufuk” kelimesinin çoğuludur. “Çok yüksek, ufuk gibi” anlamında kullanılan bir kelimedir. Bunun yerine “astronomik”, “abartılı” veya “abartılı” gibi kelimeler kullanılabilir.
Afaki ne demek ekşi?
“Uzaktaki şeylere (ufuklara) ilişkin, görünmez, belirsiz” anlamına gelen bir kelime. Günümüzde bu terim, var olduğuna inanılan ancak hakkında çok az veri bulunan şeyleri ifade etmek için kullanılır.
Enfüs âfâk ne demek?
ѻ Demlenme ve ufuklar: Manevi ve manevi olmayan şeyler, öznel ve nesnel şeyler: Anın kebabı, fıçıyı taştıran son damladır / Ruh ve ufuklar sana hep bunu söyler (Şemseddin Sivâsî).
Enfusi ve afaki nedir?
Her insan, kendi iç dünyasını ve kendisine verilen sayısız nimetleri düşünerek Rabbini bulabilir. İnsanın evrendeki her varlıkta gördüğü delile “afenomenal” yani “dışsal” denir. İnsanın kendi şahsında aklı ve vicdanıyla gördüğü ve hissettiği delile “içsel” yani “içsel” delil denir.
Afaki tavır ne demek?
Afaki, gözdeki merceğin yokluğudur. Cerrahi olarak çıkarılması, bir delinme yarası veya ülseri veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir hastalık) nedeniyle olabilir. Akomodasyon kaybı ve hipermetropi ile sonuçlanır.
Afaki ne demek Osmanlıca?
āfāḳ آفاق “1. Felsefede “enfus” kelimesinin zıttı olan “ufḳ” kelimesinin dış dünya, nesnel dünya anlamına gelen “ufuklar, evren, dünya” kelimesinden türemiştir, eki +ī’dir. Bu kelime, Arapça ufḳ افق “ufuk” kelimesinin afˁāl biçimindeki çoğul halidir.
Örnek cümle ne demek?
Bir duygu, bir düşünce, bir istek, bir haber, bir durum, bir olay, vb. Bir cümle, bir şeyi ifade etmek için oluşturulmuş ve anlam ve değer birliği olan bir kelime veya kelime dizisidir. Bugün hava güzel! Benim gibi otobüste otururken cep telefonunuz çaldığında, uzun süre cevap vermeyenlere bağırırsınız: “Kasaba kabadayısı!” Hiç bağırmak istediniz mi?
Afaki bir durum ne demek?
Ciddi ve belirli bir konuyla ilgili olmayan, rastgele, spontane (sohbet, söz…): Kısa, gayriresmî bir sohbetten sonra ayağa kalktık (Ahmet Râsim).
Cümleler nelerdir?
Cümle veya ifade; bir ifadeyi, soruyu, ünlemi veya emri ifade eden; kendi başlarına anlamı olan bir dizi kelime. Genellikle özne, tamamlayıcı ve yüklemden oluşur. Bazen anlam, alt cümlelerle güçlendirilir veya genişletilir.
Enfüs ve afak ne demek?
ѻ Demlenme ve ufuklar: Manevi ve manevi olmayan şeyler, öznel ve nesnel şeyler: Anın kebabı, fıçıyı taştıran son damladır / Ruh ve ufuklar sana hep bunu söyler (Şemseddin Sivâsî).